PS Damaschin Dorneanul: Pe lângă aparatul de testare pentru COVID 19 Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va dona SJU Suceava și ventilatoare mecanice. Achizițiile le facem în urma consultării cu conducerea spitalului. Ajutorul nostru este și de ordin duhovnicesc


Intră acum și în grupul de

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovia că ajutorul Bisericii Ordotoxe din Bucovina în actuala situație critică din Suceava este atât duhovnicesc cât și material.

„Arhiepiscopia noastră a reacționat în mod firesc la ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. În primul rând ajutorul nostru este de ordin duhovnicesc. În sfintele biserici se fac rugăciuni speciale pentru izbăvirea de această boală molipsitoare. Știu mănăstiri unde se citește Psaltirea ca Dumnezeu să se milostivească, să ne ierte, să ne vindece, să ne lumineze”, a spus ierarhul BOR.

PS Damaschin a arătat că este nevoie și de un ajutor foarte concret, material, ceea ce a simțit nevoia că trebuie să fie făcut.

„Arhiepiscopia nu a pregetat și a cumpărat imediat ce s-a declanșat starea de urgență un aparat de testare pentru Covid 19 și este în funcțiune. În fiecare zi se fac aproximativ 250 de teste, ceea ce este o mare binecuvântare pentru Suceava pentru că mai înainte de acest aparat toate testele mergeau la Iași și perioada de așteptare era foarte lungă. Astăzi se poate obține un rezultat în 24 de ore”, a spus ierarhul.

Totodată, PS Damaschin a menționat că ajutorul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților merge mai departe. „Chiar astăzi vom achiziționa unul sau două aparate de ventilație mecanică, care din păcate se găsesc foarte greu și timpul de așteptare este foarte lung. Există și varianta cu aparate recondiționate.Toate le facem în consultare cu noua conducere de la spital ca să nu achiziționăm ceva de care să nu aibă nevoie. Până la urmă sunt banii credincioșilor, ai parohiilor, ai mănăstirilor astfel încât vrem să fie bine rânduit, bine drămuit, bine cheltuit”, a spus PS Damaschin.

Mai mult, Biserica din Bucovina a dorit să fie și prin fapte alături de pacienți și personalul medical din SJU Suceava.

„Dincolo de ajutorul foarte concret și material, fizic, vizibil, palpabil medical, am simțit nevoia că în spital mai e nevoie și de altceva”, a spus PS Damaschin.

El a arătat că astfel, în Duminica Floriilor s-au pregătit pentru pacienți, dar și pentru personalul medical și pentru militarii care asigură perimetrul la Spitalul județean circa o mie de cartoline cu un mesaj de încurajare însoțite de o rămurică de salcie binecuvântată care au fost transmise prin voluntari în secții

„A produs multă bucurie. A fost un semn de binecuvântare și de prezență a Sărbătorii Floriilor în spital. E nevoie de ceva mai de suflet”, a spus PS Damaschin.


Intră acum și în grupul de