Ovidiu Milici: Suceava este țapul ispășitor pentru incompetența managerială a celor de la Ministerul Sănătății care nu fusese pregătit pentru această criză și s-a creat o presiune mediatică astfel încât opinia publică să fie deturnată de la cauza principală//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean Ovidiu Milici (ALDE) a apreciat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Suceava a fost găsită țapul ispășitor pentru incompetența conducerii centrale care nu a fost pregătită să facă față pandemiei cu noul coronavirus și că s-a încercat deturnarea atenției opiniei publice de la incapacitatea guvernamentală prin prezentarea unei situații apocaliptice în Suceava.

Milici a spus că acum va trebui ca sucevenii să găsească modalitatea prin care Suceava va reuși să-și recapete imaginea grav șifonată acum din interese politice.

„Să vedem cum reușim noi sucevenii să scăpăm de anatema aruncată pe nedrept asupra noastră. Acesta este cel mai mare pericol pe care îl vom avea de înfruntat în perioada următoare. Această opinie a mea este împărtășită de suceveni plecați pe alte meleaguri, oameni cu anvergură în comunitățile de acolo. Aceasta este marea încercare pe care o vom avea în următoarea perioadă”, a spus Milici.

El consideră că municipiul Suceava a fost carantinat pe nedrept.

„Nu am fost carantinați pentru că, vezi Doamne, celor de la București le păsa mult de suceveni și de sănătatea sucevenilor. Au făcut acest lucru pentru a se proteja pe domniile lor, iar aceste efecte negative s-au văzut în scurt timp.S-a văzut asaltul mediatic uriaș la care a fost supus municipiul Suceava, cu știri care mai de care mai aiuritoare și mai pesimiste și mai năucitoare, astfel încât s-a ajuns la situații absolut penibile”, a spus Milici.

El a arătat că între acestea sunt bannerul medicilor de la Spitalul Județean Botoșani care spun că nu-și doresc să ajungă ca Suceava, sau cererea președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, care voia să fie carantinate și localități de la granița cu județul Neamț.

„Deci lucrurile acestea chiar și-au atins scopul”, a spus consilierul local sucevean.

Milici a adăugat că timpul le rezolvă pe toate și adevărul iese la suprafață, iar acum aflăm cu toții de la medici, când lucrurile s-au mai estompat, că Ministerul Sănătății nu avea protocoale funcționale pentru acest tip de criză.

„Din punctul meu de vedere, Suceava a fost țapul ispășitor pentru incompetența managerială a celor de la Ministerul Sănătății. Pentru a masca această incompetență au găsit țap ispășitor Suceava și atunci au trecut la măsuri: carantinații, izolații, presiune mediatică astfel încât opinia publică a fost deturnată de la cauza principală a ceea ce se întâmplă. Dacă ați fost atenți, timp de zece zile nu era buletin de știri în care Suceava să nu fie prezentată într-o manieră apocaliptică. Este absolul halucinant. Este o situație dificilă la Spitalul Militar Focșani, iar o reporteriță filma la Focșani și vorbea de Suceava. Adică această anatemizare asupra Sucevei s-a înrădăcinat cumplit în mentalitatea celorlalți români”, a spus Ovidiu Milici.

El consideră că sucevenii vor trebui să arate lucrurile bune care se întâmplă la Suceava subliniind că ceea ce se prezintă acum prejudiciază pe termen lung întregul județ.


Intră acum și în grupul de