Primăria Vatra Dornei vrea să trimită în șomaj tehnic 42 de angajați. În Suceava Teatrul „Matei Vișniec” și Primăria Suceava au solicitat informații AJOFM privind intrarea personalului în șomaj tehnic


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că sunt și instituții publice care intenționează să trimită angajați în șomaj tehnic.

„Avem solicitări și ni s-a cerut un punct de vedere de la Primăria Vatra Dornei în ceea ce privește un număr de 42 de angajați contractuali. Teatrul „Matei Vișniec” a cerut informații și am vorbit și cu primarul Ion Lungu în ceea ce privește șomajul tehnic pentru personalul contractual din cadrul primăriei”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că la un moment dat au fost discuții în spațiul public în ceea ce privește șomajul tehnic pentru bugetari, reglementat diferit, 15 zile activi și 15 zile în șomaj tehnic la domiciliu.

Adomnicăi a explicat că la această dată nu există o clarificare juridică a acestei situații pentru că legislația nu distinge între angajatorii din zona publică și cei din zona privată.

„Așteptăm reglementări exprese în acest sens”, a spus directorul executiv al AJOFM Suceava.

Adomnicăi a mai spus că solicitatea de la Primăria Vatra Dornei nu a încăput în prima tranșă de plată și este în așteptare.

Ea a arătat că din discuțiile avute cu conducerea ANOFM, șomajul tehnic pentru angajații instituțiilor publice se va asigura din fondul de salarii al instituției și nu din bugetul de asigurări sociale ca pentru ceilalți agenți economici.     


Intră acum și în grupul de