Hypermarket din Dorna, la un pas de a fi închis de DSV (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Hypermarketul Unicarm din Vatra Dornei a fost sancţionat miercuri, de inspectorii sanitar-veterinari cu o amendă de 5.000 lei pentru neregulile constatate şi riscă să fie închis dacă nu remediază situaţia în 72 de ore. Şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că un dornean a reclamat că a cumpărat peşte oceanic alterat, deşi era în garanţie, iar analizele prelevate de medicul veterinar şi aduse la laboratorul din Suceava au confirmat acest aspect. „Când au aflat că venim în control au retras peştele de la comercializare şi au spus că cel cumpărat era de fapt singurul”, a spus Petrea Dulgheru. Acesta a precizat că în timpul controlului au ieşit în evidenţă o serie denereguli, una dintre ele fiind lipsa unui spaţiu cu instalaţie de frig pentru păstrarea produselor retrase, când sunt alterate până la incinerare.

„Nu se poate ca un asemenea hypermarket să nu aibă nici un produs expirat şi un spaţiu de păstrare până este trimis la incinerare. Nu s-a trimis spre incinerare nici măcar 100 gr şi nu există nici un document care să arate că a fost trimis ceva. Ei spun că de fapt le trimit direct la Protan Satu Mare- firma mamă. Acest lucru este ilegal, deoarece trebuie să aibă contract pentru incinerare cu o filială sau firmă din judeţ”, a explicat şeful DSV Suceava.

Acesta a mai spus că s-a mai depistat că se aduce carne proaspătă vrac pentru comercializare, deşi firma nu este autorizată pentru activitate de carmangerie. De asemenea, nu există spaţiu pentru dezinfectarea lăzilor pentru carne.

Petrea Dulgheru a afirmat că în timpul controlului în clădirea hypermarketului s-a găsit o încăpere încuiată, iar personalul nu a vrut să o deschidă sub pretextul că nu au cheia: „După ce am ieşit din magazin, la scurt timp am decis ca şeful inspecţiei, să se întoarcă pentru că am presimţit că după plecarea noastră, vor deschide acea încăpere. Acest lucru s-a adeverit”.

Vasile Semeniuc, şeful compartimentul inspecţie din cadrul DSVSA Suceava a declarat că, la revenirea sa în hypermarket, camera respectivă era deschisă şi se lucra „de zor la produsele din cameră”. Acesta a explicat că acolo existau produse degradate depozitate în aceeaşi încăpere cu produse în termen de valabilitate. „S-a pus sechestru pe 400-500 kg de produse de diferite sortimente”, a menţionat Vasile Semeniuc cu precizarea că acestea vor merge spre incinerare.

Şeful DSVSA Suceava a mai ţinut să precizeze că asemenea controale se vor extinde la toate hypermarketurile din judeţ, întrucât este convins că situaţia nu este singulară.


Intră acum și în grupul de