Cătălin Nechifor: Dacă se dorea, Lumina Sfântă de la Ierusalim putea fi adusă la aerodromurile din Frătăuți și Floreni, dar cei de la București care s-au „înfruptat” din Bucovina au decis că Bucovina nu merită nimic. După această criză va trebui să ne luăm Bucovina înapoi!//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că dacă autoritățile doreau se putea aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim pe cele două aerodromuri din Frătăuți și Floreni, dar că acum, cei de la București care s-au „înfruptat” din Bucovina  

Cătălin Nechifor a spus că din ceea ce se vede autoritățile nu par să aibă un plan, nu par să aibă o soluție și în afară de faptul că președintele Klaus Iohannis nu face decât să certe românii la televizor.

„Ne ceartă zilnic. Nu primim nimic: doar amenzi, ceartă și vorbe foarte dure la televizor”, a spus deputatul sucevean.

El a adăugat că se vede că e  o țară depășită, o țară care încă traversează criza COVID și care nu pare să aibă orizont și că e trist că președintele țării nu coboară din turnul de sticlă și nu poate empatiza.

„Sunt mulți dintre cei care guvernează astăzi și nu au niciun mesaj din inimă”, a spus Nechifor.

El a subliniat că la Suceava, în afara faptului că au închis județul, au aruncat cheia și au plecat.

„Nici măcar Lumina Sfântă nu o mai aduc. Nu vorbim doar de municipiu sau cele opt localități din jur, ci vorbim de un întreg județ care putea fi organizat altfel. La Suceava avem încă două aerodromuri care pot primi avioane de mici dimensiuni și se putea aduce Lumina Sfântă, atât la Rădăuți cât și la Dorna Candreni. Cred că nu mai e bunăvoință, nu mai e nimeni interesat, cred că ne-au părăsit toți”, a spus Cătălin Nechifor.

El a menționat că explicația logică este că în zona de carantină nu poți să duci Lumina Sfântă și nu se poate să o distribui în felul în care MAI a înțeles să facă protocolul cu Patriarhia BOR.

Cătălin Nechifor a atras atenția că se putea duce Lumina Sfântă în județ în celelalte localități ale județului în afară de municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe.

„Anul acesta, în Suceava, lumina trebuie să ne vină din inimă, din credința noastră, din speranța noastră”, a spus deputatul.

El a subliniat că acum se vede că cei din conducerea centrală nu fac nimic pentru Bucovina care a dat multe pentru această țară.

„Veneau ca muștele de sărbători, de Paște, de Crăciun, vara în concedii. Ne lăudau de nu-i adevărat, ne mângâiau pe creștet, mâncau cozonaci, spărgeau ouă, mâncau pască, iar acum nimic. Unde sunt cei care de-a lungul vieții s-au înfruptat din Bucovina?”, a întrebat Nechifor.

El consideră că această criză este o  șansă la relansarea țării și la relansarea locală.

„Dacă nu vom face ceva, aceste sacrificii au fost în zadar și înseamnă că Bucovina va fi condamnată oricând. Dacă noi, după pandemia asta nu ne luăm Bucovina înapoi și nu luăm de la București puterea necesară astfel încât noi să facem ceea ce trebuie aici, la noi acasă, înseamnă că am greșit cu toții”, a spus Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de