Dosare penale pentru nereguli la firme de panificaţie


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii poliţiştii suceveni şi comisarii financiari au luat din nou în vizor firmele de panificaţie găsind şi de această dată nereguli. Potrivit IPJ Suceava, a fost identificat în trafic un autoturism transport produse de panificaţie, aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Păltinoasa, ocazie cu care s-a trecut la inventarierea produselor aflate în mijlocul de transport, nefiind constatate diferenţe.

Împreuna cu comisari ai Gărzii Financiare Suceava, s-a extins verificarea şi la punctul de lucru, astfel s-a constatat că administratorul societăţii S. Ştefan avea o lipsă în gestiunea societăţii de 13.530 kg făină albă, în valoare de 114.905 lei, iar în perioada 01.09-04.09.2009 nu a întocmit şi utilizat evidenţa gestionară a materiilor prime şi a produselor finite şi nu a întocmit la zi fişele de magazie.

Ca urmare a neregulilor constatate administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 lei, urmând ca la definitivarea verificării Nota de Constatare întocmită de Garda Financiară Suceava să fie înaintată în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

În cadrul verificărilor efectuate la o altă societate din localitatea Braşca s-a procedat iniţial la oprirea în trafic pe raza comunei Ilişeşti a unui mijloc de transport aparţinând societăţii, care transporta produse de panificaţie de la punctul de lucru – brutărie pentru distribuţie clienţi, ocazie cu care conducătorul auto, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru o parte din produsele transportate. În urma inventarierii produselor aflate în autoutilitară, s-a constatat o diferenţă în plus de 879,28 lei.

În această situaţie firma a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei, fiind totodată dispusă confiscarea contravalorii produselor găsite plus la inventar, cât şi a autoutilitarei, în valoare de 15.000 lei. În acelaşi timp au fost extinse verificările la punctele de lucru aparţinând societăţii, moară, brutărie, magazine mixte situate în sat Braşca, oraşul Gura Humorului şi municipiul Suceava, constatându-se că la punctul de lucru din oraşul Gura Humorului, se efectuau acte de comerţ cu produse de panificaţie, fără a fi evidenţiate în contabilitatea societăţii şi fără a fi declarat la Oficiul Registrului Comerţului punctul de lucru.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală urmând a fi soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de