Ședință operativă privind situția de la SJU Suceava. Gheorghe Flutur a cerut coordonatorului medical să acorde stimulente personalului medical prezent la datorie. S-a discutat și despre asigurarea continuității în managementul unității medicale după plecarea conducerii militare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cerut, miercuri, în cadrul unei ședințe operative organizată la Prefectura Suceava  necesitatea acordării de stimulente personalului medical prezent la datorie.

Coordonatorul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, secretarul de stat în MS Ionel Oprea, a precizat că se discută criteriile ce vor sta la baza acordării acestor stimulemte.

El a spus că este vizat în special personalul cu venituri mici și a exemplificat în acest sens cu biologii ce lucrează în laboratorul care asigură testarea pentru COVID 19.

Ținând cont de lipsa de personal cu care se confruntă spitalul județean, prefectul județului Suceava a solicitat o analiză, cu respectarea prevederilor legale specifice, a condițiilor impuse la angajare pentru cei care vor să lucreze în laboratorul unității medicale, având în vedere că actualele cerințe impuse fac dificilă recrutarea de personal.

Totodată, potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în ședință s-a pus în discuție asigurarea continuității în managementul unității medicale după plecarea conducerii militare precum și a eficienței fluxului decizional cu efect vizibil direct la patul bolnavului, ținând cont că, anterior acestei crize au fost situații în care a fost nevoie de prelungirea contractelor directorilor medicali motivat de faptul că nu existau candidați.

Președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să precizeze că au fost detașați, la spitalul județean, 6 angajați ai instituției, pentru a asigura serviciile de suport necesare pentru buna funcționare a unității medicale.

Circa 200 de angajați ai unității spitalicești au cerut încetarea sau suspendare contractului de muncă cel puțin pe perioada în care SJU Suceava tratează bolnavi Covid-19, iar până în prezent au fost acceptate circa o sută de cereri, majoritatea fiind concedii fără plată, concedii de creștere a copilului minor, pensionări, suspendarea contractelor, dar au fost înregistrate și demisii.


Intră acum și în grupul de