Acasă Actualitate Salina Cacica, amendată pentru deversare de ape neepurate în pârâul Soloneţ

Salina Cacica, amendată pentru deversare de ape neepurate în pârâul Soloneţ


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni de mediu au aplicat o sancţiune în valoare de 35.000 lei conducerii Salinei Cacica pentru apele uzate deversate în pârâul Soloneţ, a informat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache. Aceasta a precizat că, în urma unei sesizări, în localitatea Cacica s-a verificat cursul de apă a pârâului, fiind găsiţi peşti mici morţi, pe o distanţă de 1-2 km.

„Salina Cacica a evacuat ape tehnologice în pârâu datorită avariei la o conductă aflată în stare de uzură avansată. Urmare a deversării s-a produs mortalitate piscicolă redusă. Salina şi-a recunoscut vina şi a doua zi a plătit amenda”, a menţionat Adriana Iordache.



Aceasta nu este singura neregulă găsită în perimetrul pârâului Soloneţ. Întrucât exista un ordin al Comisariatului General privind salubrizarea cursurilor de apă, a căilor de comunicaţii şi staţii CFR comisarii suceveni au trecut la verificări. Astfel, în comuna Todireşti s-a constatat că, în urma închiderii platformei de deşeuri locuitorii depun gunoaiele pe malul pârului Soloneţ şi a râului Suceava.

Adriana Iordache a spus că pentru această abatere Primăria a primit un avertisment.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version