Personalul medical al spitalului din Suceava și de la Serviciul de Ambulanță primește gratuit masa zilnică din partea E.ON


Intră acum și în grupul de

Cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță vor fi acoperite de către E.ON, timp de o lună. Este vorba de aproximativ 120-130 de medici, asistenți , infirmieri, ambulanțieri și personal suport care luptă pentru sănătatea oamenilor în cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din țară.

În județul Suceava sunt înregistrate aproximativ 25% din numărul cazurilor de la nivel național privind infecțiile cu COVID-19, iar personalul medical are nevoie de tot sprijinul comunității în această bătălie. Aici se regăsesc medici și asistenți care au venit la Suceava din alte județe ale țării, pentru a suplini lipsa colegilor din prima linie sau personal medical care lucrează zi de zi în ture prelungite, departe de familii.  

De asemenea,  Spitalului Municipal Rădăuți este susținut de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale în această perioadă dificilă pentru România.

 Acest sprijin vine în continuarea angajamentului companiei E.ON de susținere a instituțiilor medicale din România aflate în prima linie de luptă împotriva pandemiei COVID-19.

Spitalele din Suceava și Rădăuți, alături de Serviciul Județean de Ambulanță Suceava sunt esențiale pentru bolnavii provenind din zona cea mai afectată de pandemia COVID-19 din țară, dar și pentru a asigura asistența medicală necesară altor persoane aflate în situații critice.

„Medicii, asistentele, infirmierele, brancardierii și toate celelalte categorii de personal medical sunt zi și noapte la datorie și fac tot ce le stă în putință pentru a salva viețile bolnavilor. Prin gestul nostru dorim să le spunem acestor oameni minunați că îi prețuim și le mulțumim pentru tot ceea ce fac”, spune Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical.

Prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19. De asemenea, în prezent, se derulează campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, angajații E.ON din România au demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată. 


Intră acum și în grupul de