Șeful UPU Suceava este cercetat penal de Parchetul Judecătoriei Suceava pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că personalul medical nu ar fi fost echipat corespunzător


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat, joi,  că a deschis dosar penal față de șeful UPU Suceava pentru că acesta ar fi dispus ca personalul medical din sectorul COVID să nu fie echipat corespunzător.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Suceava, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au analizat sesizarea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava depusă joi și s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor.

În fapt, s-a reținut că, la data de 20.04.2020, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, din dispoziția medicului șef de secție, personalul medical din cadrul acestei unități, care își desfășura activitatea în sectorul suspect COVID, nu a fost echipat corespunzător, respectiv cu mască FFP3, combinezon, ochelari, vizieră, cizme și mănuși chirurgicale, potrivit Ordinului 555/2020, respectiv 533/2020.

În aceste condiții, se constată că nu au fost respectate măsurile dispuse în cadrul unității medicale, cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, arată sursa citată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanților, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de