DSP Suceava: Șase persoane infectate cu noul coronavirus în urma testării a 37 de persoane de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” și căminul de bătrâni


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii şi căminului “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV2 a IPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar restul au fost negative.

Medicul Elena Manuela Trifan a spus din cele şase persoane cu rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus, cinci fac parte din personalul administrativ al Mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, iar a şasea persoană, care a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV2 înainte de internarea în spital a IPS Pimen, se afla la a doua testare, rezultatul fiind tot pozitiv.

Reamintim că în cursul zilei de marţi au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV2 de la personalul Mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”  şi alte 15 probe de la personalul Căminului “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice, iar miercuri au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi ca şi contacţi în cadrul anchetei epidemiologice.

De menţionat este că IPS Pimen Suceveanul, care a fost confirmat cu noul coronavirus, a fost transferat luni seara de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava  la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti.


Intră acum și în grupul de