Consiliul Județean Suceava reduce taxe și tarife ale unităților subordonate între care și cel pentru eliberarea referatelor medicale, de la 50 la 10 lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să se întâlnească în ședință on-line în 30 aprilie urmând să dezbată mai multe proiecte.

Unul dintre acestea se referă la modificarea nivelului taxelor și tarifelor pe anul 2020 pentru unele unități subordonate Consiliului Județean Suceava.

Astfel, Muzeul Bucovinei solicită modificarea taxelor pentru manifestări culturale (spectacole, târguri, etc.) organizate la Muzeul Satului Bucovinean.

Potrivit cererii Muzeului Bucovinei aceastea urmează să fie de  4 lei/persoană pentru adulți, de la 8 lei/persoană; de 1 leu/persoană, de la 2lei/persoană pentru copii, iar pentru pensionari de 2 lei/persoană, de la 4 lei/persoană.

Prin reducerea acestor taxe se estimează o creștere a numărului de vizitatori și, implicit, a veniturilor încasate.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou”  Suceava, a solicitat modificarea tarifului  pentru eliberarea referatelor medicale de la 50 lei, la  10 lei, motivat de faptul că referatele medicale sunt solicitate, în general, de persoane cu dizabilități, care au mai multe boli pentru care au nevoie de referate medicale de la secții diferite și care dispun de venituri reduse.

Reducerea tarifelor nu se aplică pentru referatele medicale eliberate de secția neurologie.


Intră acum și în grupul de