Trei suceveni sunt cercetați pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar polițiștii au aplicat în ultimele 24 de ore amenzi totalizând 134.500 de lei pentru 102 suceveni care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost aplicate amenzi în valoare totală de 134.500 de lei pentru 102 suceveni care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, dar că s-au constatat și șapte infracțiuni din care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursa citată arată că pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 491 cadre M.A.I. și anume 382 polițiști, 97 jandarmi și 4 polițiști de frontieră precum și 105 polițiști locali și 48 militari MApN.

În dispozitivul pentru menținerea ordinii și siguranței au fost organizate 250 de patrule.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost executate 58 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Au fost verificate 541 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

În urma acțiunilor au fost constatate și aplicate 94 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 168.885 lei. Totodată au fost constatate 7 de infracțiuni în context din care 3 de zădărnicirea combaterii bolilor, 2 fals în declarații și 2 alte infracțiuni, fiind cercetate 6 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție, în ultimele 24 de ore, au constatat 15 fapte de natură contravențională din care 11 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și  alte patru pentru contravenții în context. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 30.570 lei din care 14.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 16.570 de lei pentru alte contravenții în context.              


Intră acum și în grupul de