Liderul sindical Gabriel Buliga anunță că se caută cele mai bune soluții și condiții pentru angajații din centrele de asistență socială din județul Suceava: Am discutat alături de conducerea DGASPC și cea a Consiliului Județean Suceava de problemele dumneavoastră


Intră acum și în grupul de

Liderul Sindicatului PRO AS care reprezintă marea majoritate a salariaților din asistență socială din județul Suceava, Gabriel Buliga, a anunțat, duminică seara, că împreună cu conducerea DGASPC Suceava și a CJ Suceava se caută cele mai bune soluții pentru angajații din sistemul de asistență socială.

El a mulțumit colegilor care au stat 14 zile izolați alături de beneficiari în centrele de plasament din județul Suceava și mulțumește și colegilor care au schimbat sâmbătă și duminică și intră pentru 14 zile în carantină.

„Din păcate, la Sasca și Costâna, sunt mulți angajați și beneficiari pozitivi și sarcina colegilor noștri este foarte grea. Astăzi am participat la ședința Comitetului Județean de Situații de Urgență și am discutat alături de conducerea DGASPC și cea a Consiliului Județean Suceava de problemele dumneavoastră. Astăzi colegii de la Costâna declarați pozitivi au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru tratament. Beneficiarii pozitivi au fost carantinati în anumite pavilioane, se fac circuite clare pentru siguranța tuturor”, a menționat Buliga.

El a adăugat că pentru salariații aflați în carantină s-au găsit spații pentru odihnă unde personalul să se poată odihni în siguranță în timpul liber.

„Se vor asigura echipamente și în continuare pentru siguranța salariaților și beneficiarilor noștri”, a menționat Buliga.

El a anunțat că șeful de serviciu Florin Tarnauceanu a fost desemnat să se ocupe de gestionarea centrului de la Costâna, iar directorul adjunct, Margareta Isăilă, de centrul Sasca Mică.

„Dragi colegi, împreună cu conducerea, non-stop căutăm soluții de a veni în ajutorul dumneavoastră cu tot ceea ce aveți nevoie și toate problemele semnalate de dumneavoastră să aibă o rezolvare. Vă mulțumesc pentru efortul dumneavoastră și va doresc sănătate!”, a transmis Gabriel Buliga.

Reamintim că la Centrul Sasca Mică au fost depistați 301 angajați și beneficiari cu Covid-19, iar la Centrul Costâna au fost depistați 103 angajați și beneficiari infectați cu noul coronavirus.

Conducerea DGASPC Suceava a solicitat încă de la mijlocul lunii aprilie testarea întregului personal din centrele sociale, iar după ce la Centrul Sasca Mică a fost înregistrat un prim caz de infectare cu noul coroavirus au fost testați toți angajații și beneficiarii. Ulterior, s-a început testarea și a beneficiarilor și angajaților din celelalte centre, iar la Centrul Costâna au fost confirmați duminică 103 persoane, în timp ce la Centrul Todirești nu e niciun caz.


Intră acum și în grupul de