Cătălin Nechifor, primul politician sucevean care a semnat pactul politic pentru sănătatea județului Suceava care să vizeze înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, este primul care a semnat pactul lansat de sociologul sucevean Adrian Botezatu pentru înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava.

Nechifor a apreciat că este foarte important ca toate forțele politice sucevene să se unească pentru proiecte comune care să conducă la dezvoltarea județului Suceava.

El consideră că acest pact ar trebui să fie mai larg și să adune în jurul acestei idei nu doar forțe politice.

„Este nevoie de un plan concret, coerent și asumat de toate forțele politice, de patronate, de asociații profesionale, de  organizații neguvernamentale, care să adune în jur întreaga populație a județului Suceava pentru că doar împreună vom putea să corectăm imaginea nedreaptă care a fost creată Sucevei și să reușim să continuăm dezvoltarea județului. Poate că aceste momente grele prin care trecem cu toții ne vor uni și vom avea un nou start care să conducă la ceea ce ne dorim cu toții”, a spus Nechifor.

Reamintim că sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a lansat, luni, inițiativa unui pact politic pentru sănătatea județului Suceava prin care parlamentarii suceveni, lideri de partide și primari să solicite înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava.

„Această universitate ar fi garantul sănătății sucevenilor pe o perioadă extrem de lungă”, a spus Botezatu.

Potrvit lui Botezatu, peste tot în această lume dezvoltarea se bazează pe știință, pe universitate, iar cel mai ridicat PIB este în orașe universitare.

El a arătat că o asemenea universitate ar putea să fie și generatoare și de producție industrială prin realizarea de echipamente medicale

„E un început. Dacă nu facem nimic, nu vom culege nimic. Dacă ne complacem și vom dansa în continuare pe muzică populară în centrul orașului ne vom dezvolta vreodată?”, s-a întrebat Botezatu.

El crede că toți politicienii suceveni vor susține acest proiect.

„Nu cred că va exista un politician care să spună că așteaptă de la Guvern trei tarafuri și șase interpreți de muzică populară. Eu cred că chiar țin la județul acesta. Cred că putem face o mobilizare exemplară și să arătăm că suntem uniți”, a conchis Adrian Botezatu.


Intră acum și în grupul de