Porcii mistreţi din Suceava au mare căutare în România


Intră acum și în grupul de

Direcţia Silvică Suceava este pe cale de a face încă o nouă afacere bună pentru visteria unităţii. Societatea comercială Wild Boar Clib din localitatea Valc, acolo unde magnatul Ion Ţiriac a deţinut un teren de vânătoare de câteva sute de hectare, a solicitat să cumpere 25 de porci mistreţi, 10 dintre ei urmând a fi purcei.

Şeful DS Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat presei că respectiva firmă intenţionează să achiziţioneze 10 masculi, 5 femele şi 10 purcei, motiv pentru care Comitetul Director al Direcţiei s-a reunit marţi într-o şedinţă extraordinară pentru a decide care este preţul pe care-l va cere pentru respectivele animale.

Astfel, conform declaraţiilor făcute de Ciobanu, un mascul a fost evaluat la 950 de euro, o femelă la 610 euro, iar un purcel la suma de 180 de euro. În total, Direcţia ar urma să încaseze aproximativ 15.000 de euro pentru cei 25 de porci mistreţi. Animele vor fi luate de la Marginea, din cadrul Complexului de creştere intensivă a vânatului, unde sunt peste 250 de exemplare de porc mistreţ, anul acesta fiind stabilită o cotă de recoltare de 60 de exemplare.

„Ţarcul de la Marginea organizează partide de vânătoare, iar animalele au menirea de a popula, în caz de neoie, şi alte complexe de vânătoare din judeţ sau din ţară”, a mai precizat Sorin Ciobanu.


Intră acum și în grupul de