VIDEO//Poliția folosește un elicopter pentru a supraveghea cum sucevenii respectă restricțiile privind deplasarea. Totodată, elicopterul este folosit pentru o amplă acțiune pentru prevenirea delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Peste 300 de polițiști suceveni vor acționa zilnic în perioada următoare în cadrul unei ample acțiuni având ca obiect prevenirea și combaterea delictelor silvice dar și monitorizarea modului de respectare a restricțiilor de circulație și a celorlalte interdicții impuse, anunță IPJ Suceava printr-un comunicat de presă emis astăzi.

În ceea ce ține de componenta silvică, sursa precizează că acțiunea a debutat în dimineața zilei de 27 aprilie, în zona Rădăuți – Marginea – Sucevița – Voivodeasa – Palma. În ultimele două săptămâni polițiștii au identificat un risc sporit privind activitatea ilicită în sfera delictelor silvice, fiind confiscați peste 350 metri cubi material lemnos.

Grupele de polițiști din cadrul serviciilor operative ale IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și secțiilor arondate, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzilor Forestiere Cluj și Vrancea care au acționat la sol și în fondurile forestiere au fost sprijinite din aer de către un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Aviației.

Polițiștii au efectuat verificări în fondul forestier dar și pe căile de acces și drumurile publice, fiind oprite și controlate toate transporturile de material lemnos. Grupele de intervenție și specialiștii silvici au fost orientați prin coordonate GPS furnizate de echipajul aerian IGAV spre zonele în care s-a observat activitate de exploatare sau alte zone împădurite în care au fost observate vehicule sau alte ansambluri. În paralel, pe raza municipiului Rădăuți dar și pe drumurile publice adiacente au fost organizate filtre rutiere fiind verificat modul de respectare a ordonanțelor militare, inclusiv restricțiile de circulație.

Cea de a doua componentă a acțiunii constă în monitorizarea și verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în zona carantinată.

În acest scop este folosită aeronava IGAV, care putea fi observată astăzi survolând spațiul aerian sucevean. Elicopterul monitorizează spațiul aerian din zonele Pătrăuți, Salcea, Șcheia, precum și întregul inel de carantină iar la sol peste 100 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari organizează filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului și verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor.

IPJ Suceava precizează că echipaje de intervenție suplimentare, inclusiv o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale sunt direcționate din aer spre zonele cu aflux sporit de cetățeni sau cu valori ridicate de trafic.  


Intră acum și în grupul de