Soţ şi soţie, administratori de firmă fantomă, cercetaţi penal pentru că au emis facturi false


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale propusă de I.P.J. Suceava privind pe învinuiţii G. Petrea de 55 ani din comuna Mălini, P. Vasile de 28 ani şi P. Maria de 24 ani, ambii din comuna Slatina, pentru comiterea infracţiunilor de „evaziune fiscală”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals”.

Potrivit IPJ Suceava, G. Petrea, în calitate de administrator al unei societăţi din Cornu Luncii, care are ca obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea lemnului, a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind în acest scop avize de însoţire material lemnos şi facturi fiscale, toate false, în care apare ca emitent o firmă inexistentă ce nu este înregistrată în Registrul Comerţului.

Aceste documente i-au fost înmânate de către învinuitul P. Vasile, iar din constatările tehnico-ştiinţifice efectuate s-a stabilit că acestea au fost falsificate de către P. Vasile şi P. Maria.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 9.322 lei, acesta fiind recuperat integral.


Intră acum și în grupul de