Conducerea militară a SJU Suceava a prezentat necesitățile identificate ale spitalului, fiind alcătuit un plan etapizat. Președintele Gheorghe Flutur a prezentat planul sub formă de decalog și a declarat că acesta este prioritate zero a administrației județele


Intră acum și în grupul de

La ședința operativă de miercuri de la Palatul Administrativ a fost prezentat un plan etapizat de modernizare a SJU Suceava, iar Președintele CJ Gheorghe Flutur l-a transpus sub formă de decalog.

Astfel, echipa de conducere medicală militară, care la sfârșitul acestei săptămâni, va preda managementul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava către noua conducere interimară, a prezentat necesitățile imediate identificate la nivelul unității medicale.

Această prezentare a fost preluată de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur ca prioritate zero a administrației județene stabilind, de comun acord cu noua conducere, un plan etapizat pentru atingerea obiectivelor propuse.

Astfel, Flutur a transpus aceste necesități identificate de conducerea medicală militară și transmise în cadrul ședinței în forma unui Decalog al priorităților:

  1. Salvarea de vieți, exprimând întregul sprijin al instituției pe care o conduce pentru aplicarea tuturor măsurilor necesare atingerii acestui scop.
  2. Înființarea unui laborator propriu al  Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, dotat și utilat la cele mai înalte standarde care să fie capabil să realizeze imediat analizele uzuale.
  3. Dezvoltarea sistemului informatic și protecția împotriva atacurilor, având în vedere că acesta stochează date medicale personale ale pacienților dar și pentru acuratețea raportărilor efectuate.
  4. Asigurarea unei gestiuni integrate în farmacia proprie a unității medicale, prin introducerea nu numai a medicamentelor necesare, dar și a echipamentelor și materialelor de protecție pentru a se preveni eventuale disfuncționalități în evidența și utilizarea acestora.
  5. Cooptarea unui medic epidemiolog care să asigure, să monitorizeze și să dezvolte circuitele epidemiologice ale Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, prin demersuri realizate către toate autoritățile competente, inclusiv prin solicitarea sprijinului autorităților universitare.
  6. Construirea filtrelor de acces și păstrarea funcționalității lor. În acest sens, președintele consiliului Județean a solicitat noii conduceri interimare să vină să prezinte necesitățile pentru atingerea acestui obiectiv.
  7. Dotarea centrului de hematologie pentru a putea oferi protecție, având în vedere că Suceava este un generator de anticorpi de plasmă. Președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să puncteze că așa cum țara a fost generoasă cu Suceava, și noi trebuie să fim generoși cu țara.
  8. Punerea în aplicare a Planului de reacție și a Planului de monitorizare, documente de bază pentru o bună gestionare a situației de criză.
  9. Managementul resursei umane. Stabilirea unei relații cu salariații bazate pe respect reciproc, loialitate și transparență. Implementarea principiilor de management prin cooptarea și cointeresarea angajaților, prin respectarea opiniilor obiective și încurajarea inițiativelor.
  10.  O comunicare internă și externă eficientă și benefică. Președintele Consiliului Județean a solicitat noii conduceri interimare să informeze imediat atât Consiliul de Administrație al spitalului cât și Consiliul Județean asupra problemelor cu care se confruntă, pentru a putea oferi imediat sprijinul necesar. De asemenea a insistat asupra unei comunicări externe transparentă și obiectivă, pentru ca cetățenii să fie informați corect, să cunoască modul în care sunt asigurate serviciile medicale de către unitatea medicală dar și pentru a se evita dezinformarea și propagarea unor știri nereale.

Intră acum și în grupul de