Primarul Sucevei propune tuneluri de dezinfecție și termoscanere la intrarea în unitățile școlare din oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că propune ca la școlile din municipiu să fie achiziționate termoscannere și tuneluri de dezinfecție care să fie instalate la intrarea în unitățile de învățământ.

El a spus că a discutat problema legată de neînceperea anului școlar cu directorii de unități școlare, menționând că sunt categorii de elevi care au de susținut examene și că participarea acestora la aceste examene trebuie pregătite.

Totodată, Ion Lungu a spus că a discutat cu directorii și despre pregătirile pentru toamnă, cu teleșcoala realizată cu mijoace informatice și că se asigură că toți profesorii și toți învățătorii dispun de astfel de mijloace, de tablete.

El consideră că pentru dotarea elevilor cu asemenea mijoace electronice este nevoie de un program guvernamental gestionat de Ministerul Educației fiind vorba de sume mari de bani.

Primarul a mai spus că se discută și despre cum se va face triajul la intrarea în unitățile școlare, fiind variante cu termoscannere pentru depistarea temperaturii corporale, ceea ce este deja realizat la sediul Primăriei Suceava unde au fost achiziționate trei astfel de termometre și că tot la Primăria Suceava a fost achiziționat și un tunel de dezinfectare.

„Vom avea discuții și cu directorii de școli să vedem dacă aceste soluții sunt viabile. Școlile au bugete consistente”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că dacă va fi nevoie se vor aloca bani prin rectificare bugetară.


Intră acum și în grupul de