Forțele de ordine au aplicat în județul Suceava în ultimele 24 de ore amenzi totalizând 270.000 de lei, din care aproape 200.000 de lei pentru nerespectarea restricționării circulației


Intră acum și în grupul de

Forțele de ordine, constituite în echipe de polițiști și echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat în ultimele 24 de ore să efectueze verificări în sistem integrat, pentru monitorizarea situației operative, cu accent pe modalitatea de respectare a restricțiilor de circulație, în filtrele instituite la limitele zonelor de carantină, respectiv de protecție, precum și în locuri de picnic, parcuri și alte asemenea locuri accesibile publicului pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, în ultímele 24 de ore, pe raza județului Suceava au acționat 451 de cadre M.A.I. (din care 318 polițiști, 121 de  jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 102 polițiști locali și 19 militari MApN, consituiți în 259 de patrule, din care 135 patrule de poliție, 46 de patrule mixte, 43 patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.              

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID 19, în ultímele 24 de ore, au constat în 82 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării  interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 660 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Potrivit datelor centralizate, au fost constatate și aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 270.380 lei, fiind constatate și cinci  infracțiuni în context, fiind înregistrate trei dosare penale în care sunt cercetate trei persoane.

Tot în ultimele 24 de ore au fost depistate 103 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 198.000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 11 fapte de natură contravențională, din care cinci pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și șase alte contravenții în context.

 Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 25.430 lei din care 24.000  de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1.430 de lei pentru alte contravenții în context, fiind  constatată și o infracțiune.         


Intră acum și în grupul de