Cod galben de intensificări ale vântului și viscol în jumătatea de vest a județului Suceava, dar și informare meteo de intensificări ale vântului și ploi


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo și avertizări cod galben pentru perioada 5 mai ora 15:00-7 mai, ora 20:00 de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte.

Astfel, potrivit informării meteo, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp. și precipitații mixte la munte.

ANM a emis și o avertizare cod galben pentru jumătatea vestică a județului Suceava, în special pentru zona de munte înaltă.

Avertizarea cod galben e valabilă de miercuri, 06 mai, ora 06:00 – 07 mai, ora 20:00

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.


Intră acum și în grupul de