Drumul spre Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, a început să fie refăcut


Intră acum și în grupul de

Drumul din municipiul Câmpulung Moldovenesc care face legătura dintre centrul oraşului spre platoul masivului Rarău va fi refăcut şi asfaltat, urmând a fi redat circulaţei rutiere. Anunţul a fost făcut marţi de primarul oraşului, Gabriel Constantin Şerban, care a menţionat că primii doi kilometri din acest traseu vor fi asfaltaţi chiar în acest an.

Gabriel-Şerban a declarat presei că municipalitatea va începe lucrările de refacere şi asfaltare a drumului spre Masivul Rarău, acesta fiind un traseu turistic foarte important din zonă. El a mai arătat că Ministerul Dezvoltării a transmis deja prin CJ Suceava o sumă de 200.000 de lei pentru asfaltarea primilor doi kilometri din acest drum, lucrarea urmând să fie făcută în acest an.

Şerban a ţinut să menţioneze că cei din conducerea Consiliului Judeţean Suceava vor sprijini municipiul Câmpulung Moldovenesc să continue lucrările de reabilitare pe întreg traseul urmând să fie executate, pe lângă asfaltarea drumului şi consolidări şi apărări de maluri, întregul proiect fiind estimat să coste aproximativ trei milioane de euro. Edilul-şef a arătat că acest drum ar urma să fie dat în folosinţă în 2011 când se împlinesc 600 de ani de la atestarea documentară a oraşului Câmpulung Moldovenesc.

„Este un traseu turistic foarte important care duce spre rezervaţia naturală Pietrele Doamnei, dar şi spre viitoarea pârtie de schi ce va fi construită în zonă”, a mai spus Gabriel – Şerban.

Un alt drum de acces spre Platoul Rarău, din Pojorâta este modernizat în prezent de Consiliul Judeţean printr-un proiect în valoare de şapte milioane de euro finanţat prin POR, lucrările urmând să fie finalizate în august 2011. Primarul Gabriel Constantin Şerban a subliniat că reabilitarea infrastructurii rutiere din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc face parte din programul de dezvoltare a municipalităţii asumat şi de conducerea CJ Suceava care a anunţat, prin preşedintele Gheorghe Flutur, că va sprijini aceste proiecte.


Intră acum și în grupul de