Trei bombe găsite într-o singură zi în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost nevoită să intervină pe parcursul zilei de joi la nu mai puţin de 3 solicitări. Alarmele s-au dat de către diferiţi oameni care au dat întâmplător peste elementele explozive. Prima intervenţie a început chiar de la orele 7:00 ale dimineţii, când mai mulţi muncitori au anunţat că au găsit o bombă.

Aceştia lucrau la săpatul unui şanţ în curtea unei gospodării particulare. Când au văzut obiectul care arăta ciudat au alertat poliţia din Straja, care a solicitat intervenţia pirotehniştilor. Când au ajuns la faţa locului, aceştia au găsit o bombă explozivă de aruncător calibru 82 mm.

Nu bine şi-au strâns echipamentul, că membrii echipei de specialitate au fost chemati în localitatea Putna. Aici, un bărbat, în timp ce efectua lucrări de igienizare în ograda surorii sale, a găsit o grenadă de mână defensivă în perfectă stare de funcţionare. La faţa locului, pirotehniştii au găsit şi un cartuş de infanterie 7,62 mm pe care l-au adăugat la „colecţie”.

Ultima alertare s-a dat după ce un alt obiect suspect a fost observat în gradina unui proprietar din Gura Humorului. La cercetarea cu atenţie a zonei a fost identificat şi ridicat un proiectil perforant calibru 37 de mm în perfectă stare de funcţionare. Toate elementele explozive provin din cel de-al Doilea Război Mondial şi au fost depozitate în siguranţă până când vor fi distruse într-un poligon specializat.


Intră acum și în grupul de