Vremea se strică din această seară. Meteorologii anunță vânt puternic și furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteo valabilă de luni, 11 mai, ora 22:00 – până marți 12 mai, ora 09:00 vizând manifestări de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă marți de la ora 09:00 până la ora 23:00 ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Astfel, în intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

loading...