Microbuz căptuşit cu ţigări luate din Duty – Free Ucraina


Intră acum și în grupul de

Un miliard de lei vechi are de plătit un tânăr al cărui microbuz era căptuşit cu peste 11.000 de pachete de ţigări pentru care nu a putut prezenta facturi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar de poliţie Ilie Poroch – Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii transporturilor ilicite de bunuri accizabile de provenienţă ucraineană, ocazie cu care au oprit, pe raza localităţii Dorneşti, un microbuz marca „Fiat Ducato”, condus de cetăţeanul român K.Tudor, în vârstă de 22 de ani.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind descoperite ascunse în plafonul, podul şi peretele despărţitor, un număr de 11.030 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă Duty – Free Ucraina, fără documente legale de provenienţă.

Frontieriştii au luat legătura cu comisarii Gărzii Financiare, care au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a ţigărilor în valoare de 46.326 lei, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de