Prefectura Suceava recomandă sucevenilor ca măsurile de relaxare graduală să fie privite cu precauție și prudență. Urmează să fie redeschise parcurile fără acces în spațiile de joacă, iar purtarea măștii în aer liber va fi decisă la nivel local
Prefectura Suceava a transmis, joi, că ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe, instituită prin Ordonanța Militară nr. 6 /2020, vine ca urmare, pe de o parte a demersurilor instituționale efectuate, anchetelor epidemiologice realizate la nivelul județului și a zonei aflate sub carantină, dar în principal, se datorează conduitei exemplare a sucevenilor, care prin atitudinea responsabilă manifestată, au înțeles că respectarea măsurilor, impuse de către specialiștii medicali, au menirea să protejeze vieți.

„Suntem pe o pantă descendentă, și rugămintea noastră este să privim aceste măsuri de relaxare graduală, cu precauție și prudență. Astăzi suntem încă în stare de urgență, Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României fiind în vigoare”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Totodată, se menționează că în cursul zilei de astăzi va fi o ședință a Guvernului României și o ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde vor fi luate decizii care vor crea cadrul administrativ de reglementare.

„O primă măsură a fost luată dimineață, când au fost ridicate toate cele 9 filtre de pe inelul de închidere a județului și cele 5 filtre instituite pe inelul de izolare de pe drumurile județene și comunale. Au mai rămas 5 filtre pe drumurile naționale care vor fi ridicate, gradual, după ce se vor lua hotărâri în acest sens”, se precizează în document.

Mai mult, prefectul județului Suceava va convoca în cursul zilei de joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru o analiză prealabilă a măsurilor ce vor fi adoptate la nivel județean, în strictă concordanță cu dispozițiile de la nivel central.

„În acest sens, se va analiza propunerea prefectului județului Suceava de recomandare adresată autorităților publice locale de redeschidere a parcurilor, însă fără accesul în spațiile de joacă, urmând să fie respectate măsurile de distanțare socială. O altă propunere, ce va fi supusă analizei CJSU Suceava se referă la obligativitatea purtării măștii în perioada stării de alertă în spațiile publice, respectiv posibilitatea stabilirii acestei obligativități la nivelul UAT-ului de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, funcție de situația epidemiologică existentă în dinamică”, se notează în comunicat.

De altfel, în acest caz, autoritățile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, restul cetățenilor având posibilitatea achiziționării din resurse proprii sau din fonduri alocate în acest scop din bugetele locale.

„Respect sucevenilor care prin care printr-un comportament responsabil, au conștientizat că acțiunile individuale pot afecta comunitatea  și au depus un efort comun în toată această perioadă în care a fost instituită carantina pentru municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe, pentru a face posibil acest moment de care ne bucurăm cu toții”, se mai artă în comunicatul Prefecturii Suceava.

.

loading...