Direcţia Silvică Suceava scade cu 50 % preţul la lemnul de foc


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei Silvice Suceava a anunţat miercuri seara că a decis ieftinerea preţului la lemnul de lucru şi lemnul de foc pentru populaţie şi unităţile bugetare cum ar fi şcolile, grădiniţele, spitalele, etc.) astfel încât să poată fi asigurate condiţiile ieşirii cu bine din iarna 2009-2010.

Directorul general al DS Suceava, Sorin Ciobanu a declarat că în şedinţa de miercuri a Comitetului Director al Direcţiei au fost analizate mai multe documente printre care şi hotărârea nr. 11/ 2009 a Consiliului de Administraţie a Regiei Naţionale a Pădurii prin care este aprobat Regulamentul de valoroficare a masei lemnoase ce se recoltează din fondul forestier al statului administrat de RNP dar şi prevederile Deciziei 1189/2009 care stabileşte preţul în funcţie de dimensiune şi sortiment.

În consescinţă s-a decis diminuarea preţului la lemnul de lucru şi lemnul de foc cu valori între 30 şi 50 %. Sorin Cioanu ne-a explicat că în noile condiţii lemnul de lucru de răşionase care costa 200 de lei metrul cub acum costă 125 de lei. La lemnul de lucru din fag, preţul anterior era de 150 lei / mc iar acum este 130 de lei. În cazul lemnului de foc din răşinoase, care costa 500 de lei metrul cub, acum el va fi vândut populaţiei cu 250 de lei, iar în cazul lemnul de foc din fag care înainte era 700 de lei metrul cub, acum el va putea fi achiziţionat cu doar 400 de lei.

„Decizia pe care am luat-o vine în sprijinul populaţiei dar şi a multor unităţi bugetare şi este de natură a oferi un sprijin în această perioadă de criză economică. Sperăm ca noile preţuri să fie atractive iar decizia noastră să ajute pe cât mai multă lume”, a menţionat Sorin Ciobanu.


Intră acum și în grupul de