Gheorghe Flutur detine în continuare functia de presedinte al CDRNE


Intră acum și în grupul de

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord Est (CDRNE) nu a desemnat în cadrul şedinţei de miercuri un nou preşedinte, funcţia urmând să fie ocupată în continuare de şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, decizia a fost amânată în condiţiile în care preşedinţia urmează să fie preluată de preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, care nu a fost prezent la şedinţă.

Gheorghe Flutur a arătat joi că în cadrul şedinţei s-a făcut un bilanţ al ultimului an şi s-a constatat că Regiunea de Dezvoltare Nord Est are prima poziţie în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. El a spus că pe Programul Operaţional Regional, pentru care regiunea are alocată o sumă de aproximativ 700 de milioane de euro au fost depuse proiecte aproape pentru întreaga sumă. „POR este ocupat aproape în totalitate”, a spus Flutur care a menţionat că ar putea fi efectuate realocări de fonduri între axe.

El a subliniat că prin POR au fost semnate contracte de execuţie a unor proiecte în valoare de 160 de milioane de euro şi că urmează să intre în finanţare şi Programele integrate de dezvoltare pentru Suceava şi Bacău, care sunt poli de dezvoltare urbană.

Preşedintele CDRNE a menţionat că la 1 octombrie va prezenta în cadrul Formului de Investiţii din Bavaria oportunităţile de investiţii în Regiunea Nord Est pentru oamenii de afaceri germani în special în domeniul infrastructurii, dar şi oferta în domeniul industriei alimentare, industriei uşoare, protecţiei mediului sau parteneriate în turism.

CDRNE este condus prin rotaţie de preşedinţii celor şase consilii judeţene componente, în ultimul an funcţia fiind ocupată de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de