Un număr de 24 de angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți, fără simptome, confirmați cu infecție cu noul coronavirus. Traian Andronachi: Ca urmare a acestei testări masive spitalul este în continuare în picioare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat, luni, pentru News Bucovina, că un număr de 24 de angajați ai unității spitalicești au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus.

El a spus că aceștia nu prezintă simptome și că sunt internați în spital.

Andronachi a menționat că în urma demersurilor pe care le-a făcut, DSP Suceava a efectuat o acțiune de mare anvergură la Spitalul Municipal Rădăuți, respectiv o testare în masă a personalului.

„Urmare a testării masive a personalului spitalul este în continuare în picioare cu toate secțiile și compartimentele”, a spus managerul SM Rădăuți.

Andronachi a arătat că ceea ce preconiza de mai mult timp s-a întâmplat pentru că spitalul nu putea rezista fluxului masiv de pacienți.

„Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut”, a explicat managerul.

El a precizat că din sutele de persoane testate a fost confirmată infecția la un număr de 24 de angajați care sunt asimptomatici.

„Mulțumesc DSP Suceava pentru sprijinul acordat pentru un spital curat”, a spus Andronachi care a menționat că a fost un mare efort al DSP Suceava pentru a efectua această acțiune de testare.

Traian Andronachi a dat asigurări tuturor celor care se adresează acestui spital că în unitatea spitalicească rădăuțeană se adoptă cele mai stricte și sigure măsuri pentru a fi un spital curat în județul Suceava.

El consideră că dacă nu se efectua această testare masivă a personalului nu puteau fi aceste rezultate pe care le consideră bune în condițiile date.

Traian Andronachi a mulțumit în mod special echipei Compartimentului Primiri Urgențe care, deși a fost prima redută în fața asaltului efectuat de celelalte unități sanitare și de Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, are o singură persoană infectată care nu este cadru medical.

De menționat este că pacienți care au fost trimiși de la alte unități spitalicești spre Spitalul Municipal Rădăuți ca urgențe chirurgicale nu fuseseră testați la infecția cu noul coronavirus motiv pentru care personalul infectat provine din Blocul Operator, Chirurgie și ATI.


Intră acum și în grupul de