Prefectura Suceava: Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Recomandăm persoanelor peste 65 de ani să-și limiteze deplasările


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis, luni, că pe perioada stării de alertă purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Totodată, Prefectura Suceava reamintește că începând de luni a intrat  în vigoare Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care prevede sancționarea contravențională a persoanelor, care nu respectă prevederea privind asigurarea măsurilor individuale de protecție a vieții, cu amenzi al căror cuantum este cuprins între 500 lei și 2500 lei.

„Deși circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă în orice interval orar al zilei, menținem recomandarea de a se limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate, mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile, pentru a se evita riscul infectării cu noul coronavirus”, arată Prefectura Suceava.

Sursa citată mai menționează că s-a reluat activitatea cabinetelor de medicină dentară, pentru cazurile care nu reprezintă urgențe, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii COVID-19.


Intră acum și în grupul de