Bomba exploziva, scoasa la suprafata de un excavator intr-o curte din Voronet


Intră acum și în grupul de

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit joi, după-amiază cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei bombe explozive de aruncător, calibrul 82 mm, în curtea numitului Ioan O., din localitatea Voroneţ.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, proprietarul, în timp ce făcea săpături cu un buldoexcavator, a descoperit un obiect suspect şi a sesizat lucrătorii postului de poliţie care s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că este vorba de un proiectil. Imediat, la ora 18:30 a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi au asigurat zona respectivă până la sosirea profesioniştilor.

Pirotehniştii au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri luând măsuri de evacuare a populaţiei din zonă.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat o bombă explozivă de aruncător calibrul 82 mm, provenind din al Doilea Război Mondial.

Pirotehniştii au făcut un instructaj cu cetăţenii pentru ca, în eventualitatea executării altor lucrări să sesizeze lucrătorii postului local de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin numărul unic de urgenţă 112, în vederea acordării de asistenţă tehnică de specialitate.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă şi depozitată provizoriu până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de