Prefectura Suceava reiterează că doar locuitorii din localitățile care au aderat la Zona Metropolitană Suceava nu au nevoie de declarație pe propria răspundere. Comuna Șcheia nu face parte din Zona Metropolitană Suceava

Prefectura Suceava a reiterat, marți, că în zona metropolitană (constituită din localitățile care au aderat la această structură) formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele: Adânca, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti și Dărmăneşti se poate circula fără declarație pe propria răspundere.

Prefectura Suceava a transmis în 17 mai că locuitorii Zonei Metropolitane Suceava pot circula în interiorul acestei zone fără declarația pe propria răspundere pe perioada stării de alertă.

Astfel, Prefectura arată că în situația în care locuitorii se deplasează între localități, în afara zonei metropolitane, pentru asigurarea de bunuri necesare, au nevoie de declarație pe propria răspundere scrisă de mână sau tipărită de pe formulare.sts.ro în care se va  bifa punctul 11 “alte motive justificate”.

 Zona metropolitană cuprinde localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Comuna Șcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava.

În aceste condiții sucevenii care merg de exemplu la magazinul Lidl de la ieșirea din Suceava care este pe teritoriul comunei Șcheia au nevoie de declarație pe propria răspundere.

De menționat este că și dacă se merge pe șoseaua de centură în interiorul zonei metropolitane șoferii ar avea nevoie de declarație pentru a traversa comuna Șcheia.

loading...