Acasă Actualitate Lucian Harșovschi: Legal, Șcheia face parte din zona metropolitană Suceava, dar nu...

Lucian Harșovschi: Legal, Șcheia face parte din zona metropolitană Suceava, dar nu din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, marți, că legal, comuna Șcheia face parte din Zona Metropolitană Suceava, arătând că aceasta nu trebuie confundată cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”.

Lucian Harșovschi a subliniat că potrivit Legii 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, zona metropolitană  ”cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.  



El a explicat că o zonă metropolitană există independent de oraşul în jurului căruia gravitează, fără a avea personalitate juridică.

Prefectura Suceava a reiterat, marți, că în zona metropolitană (constituită din localitățile care au aderat la această structură) formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele: Adânca, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti și Dărmăneşti se poate circula fără declarație pe propria răspundere.

Prefectura Suceava a transmis în 17 mai că locuitorii Zonei Metropolitane Suceava pot circula în interiorul acestei zone fără declarația pe propria răspundere pe perioada stării de alertă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version