A furat din Mall folosind o sacosa speciala confectionata din folie


Intră acum și în grupul de

Un adolescent şi-a confecţionat o sacoşă dintr-un material ce conţine folie de aluminiu şi prin care nu pot pătrunde senzorii detectori de obiecte furate şi s-a dus la „cumpărături”. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, maior Iulian Şveduneac, vineri, în jurul orelor 14.00, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică în timpul desfăşurării Târgului de toamnă „Produs în Bucovina” din municipiul Suceava, au fost solicitaţi de către agenţii de pază ai unui complex comercial din zona respectivă, pentru a le acorda sprijin în vederea identificării unei persoane care a sustras bunuri dintr-un magazin situat în incinta complexului.

„În câteva minute, jandarmii l-au interceptat în parcarea complexului comercial pe minorul Ş. L. A., în vârstă de 16 ani, din oraşul Salcea, judeţul Suceava care avea un comportament suspect şi transporta în mâini o sacoşă voluminoasă, atipică, plină cu haine noi a căror provenienţă nu a putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că minorul şi-a confecţionat dinainte o sacoşă dint-un material care seamănă cu folia de aluminiu şi care are proprietatea de a obtura semnalul emis de senzorii ataşaţi de mărfuri, astfel încât aceştia nu sunt văzuţi de detectoarele amplasate la ieşirea din magazin” precizează maiorul Şveduneac.

Acesta mai spune că, având asupra sa sacoşa special confecţionată, Ş. L. A. a intrat în spaţiul comercial, a introdus în această sacoşă două cămăşi, o vestă, un hanorac şi o pereche de blugi, toate mărci cunoscute, în valoare de 459,5 lei, după care profitând de faptul că lucrătoarea de la casierie era ocupată cu un client, a ieşit neobservat, fără ca detectoarele să semnaleze prezenţa produselor vestimentare.
Ulterior personalul magazinului a observat lipsa hainelor şi a alertat agenţii de pază care la rândul lor au solicitat sprijinul jandarmilor iar aceştia l-au interceptat pe minor în afara complexului comercial, la câteva minute după săvârşirea faptei.

„În urma celor întâmplate, la faţa locului au fost chemaţi părinţii lui Ş. L. A., şi în prezenţa acestora i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea definitivării cercetărilor” a mai spus maiorul Şveduneac .


Intră acum și în grupul de