Un bărbat din județul Suceava va fi judecat pentru că a transmis virusul HIV unui adolescent cu care întreținea relații sexuale. Tânărul primea în schimb dulciuri, bani sau era lăsat să se joace pe calculator


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava informează că au trimis în judecată un bărbat dintr-o localitate rurală din județul Suceava, cercetat pentru că a transmis HIV/SIDA unui adolescent cu care întreținea relații sexuale neprotejate în schimbul dulciurilor sau banilor.

Mai exact, cercetările au arătat că, din anul 2011, bărbatul a întreținut relații sexuale cu un adolescent care pe atunci avea 16 ani și care locuia în vecinătate. Bărbatul obișnuia să-l cheme pe vecinul său să-i presteze diverse munci în gospodărie, tânărul primind, în schimb, dulciuri şi bani, fiind lăsat să se joace pe calculator, rămânând chiar peste noapte la el.

Pe lângă asta, în perioada 2011-2016, cei doi au întreținut relaţii sexual orale şi anale, neprotejate. În același timp, bărbatul a fost diagnosticat ca fiind purtător al virusului HIV în octombrie 2014.

La un moment dat, în 2017, tânărul s-a îmbolnăvit foarte rău şi, în urma analizelor efectuate, s-a constat că suferă de HIV/SIDA.

Iniţial, acesta nu şi-a dat seama cum a putut contacta această boală, dar la un moment dat, când era internat la spital, bărbatul a venit la el şi i-a spus să nu zică nimic părinților despre relaţia lor şi să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată.

Abia atunci tânărul și-a dat seama cum s-a infectat de HIV/SIDA, el ne întreținând niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, și nefăcând transfuzii de sânge.

Perioada de referinţă, care face obiectul prezentului dosar este cuprinsă între anii 2014 – anul în care inculpatul a fost testat pozitiv la infecţia cu HIV şi anul 2016 – an declarat de tânărul ca fiind ultimul în care ar mai fi întreţinut raporturi sexuale cu bărbatul respectiv.

Astfel, procurorii suceveni consideră că bărbatul, profitând de naivitatea şi prin oferirea de bunuri, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, a întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu tânărul, ceea ce a condus la infectarea acesteia, constatată la data de 29.06.2017.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de