CJ Suceava va aproba noi dotări la SJU Suceava, dar și studii de fezabilitate privind extinderea Secției de Boli Infecțioase și modificarea accesului în spital în vederea adaptării la cerințele epidemiei de COVID-19. Flutur: Ne pregătim pentru revenirea la normal a Spitalului Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în prima ședință a Consiliului Județean Suceava, care va avea loc în 27 mai va fi supus aprobării un proiect de hotărâre pentru alocarea de fonduri Spitalului Județean de Urgentă ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„Ne pregătim să susținem revenirea la normal a Spitalului”, a spus Flutur.

El a explicat că în conformitate cu fundamentarea conducerii unității, analizată în cadrul Consiliului de Administrație și în Consiliul Medical, Consiliul Județean va asigura fondurile necesare pentru achiziția unor dotări noi cât și pentru efectuarea a două studii de fezabilitate.

Astfel se vor asigura fonduri pentru o ministație de osmoză inversă și pentru o stație de andocare pentru Pulsoximetru Masimo Radical.

Totodată, se va aproba realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea modernizării, transformării și extinderii Secției de Infecțioase în vederea adaptării la cerințele epidemiei de COVID-19, dar și un studiu de fezabilitate pentru extindere și dotare acces spital pentru separare flux personal medical pe circuit COVID-19.

„Ne concentrăm pe pregătirea reluării activității normale la Spitalul nou, lucru care va fi posibil după ce va scădea numărul de pacienți infectați cu SARS-CoV-2- trendul este îmbucurător-, astfel încât să fie suficiente paturile de la Spitalul vechi”, a menționat Gheorghe Flutur.

loading...