Flutur anunță suplimentarea cu 6 milioane de lei a fondurilor pentru continuarea lucrărilor la drumurile județene Câmpulung Moldovenesc-Rarău și Pleșa-Solonețu Nou


Intră acum și în grupul de

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că printr-un proiect de hotărâre care va se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Suceava din 27 mai se propune aprobarea pentru o suplimentare, conform notei de fundamentare înaintate de Direcția Județeană de Drumuiri și Poduri, a fondurilor pentru continuarea lucrărilor la doua obiective de investiții.

El a arătat că se propune suplimentarea cu patru milioane de lei a sumei alocate pentru modernizarea DJ 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău și alte două milioane de lei pentru modernizarea DJ 209L, Pleșa-Solonețu Nou.

Președintele Flutur a reamintit că CJ Suceava modernizează drumul DJ 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, respectiv tronsonul de drum care începe de la baza pârtiei de schi și ajunge pe platoul Rarău – Pietrele Doamnei.

„Aici s-au executat o serie de lucrări de artă, ziduri de sprijin și apărări de maluri cu gabioane. Se deschide o a treia cale pentru accesul pe platoul Rarău, după modernizarea accesului prin Pojorâta și a celui prin Chiril”, a spus Flutur.

El a adăugat că aceste drum de munte este dificil, cu o pantă de 8 – 9 %.

„Drumul spre Rarău prin Izvorul Alb va fi destinat exclusiv turiștilor, având în vedere că va fi impusă o restricție de tonaj de până la 3,5 tone pentru mașinile care vor circula pe acest traseu. Acest drum va pune în valoare și mai mult pârtia de schi din Rarău, iar mulți dintre cei care vor veni la pârtie vor urca și pe masivul Rarău”, a menționat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că se modernizează și drumul DJ 209L, Pleșa-Solonețu Nou care este foarte important și din punct de vedere turistic pentru că va face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina și Basilica Minor de la Cacica.

„Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări și executate marcaje. Odată cu finalizarea tronsonului Pleșa – Solonețu Nou, drumul reabilitat Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou va scurta distanța dintre Gura Humorului și Rădăuți”, a mai spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a ținut să sublinieze că o destinație importantă a fondurilor în bugetul pe acest an o reprezintă lucrările la drumurile județene, derulate atât direct prin bugetul propriu al județului, cât și prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava.

Sunt avute în vedere reparațiile curente, proiectul cu finanțare europeană de modernizare a  DJ 208A, Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca-limita cu județul Iași și DJ 209C-209D, care pornește de la Suceava, pe ruta Frumoasa-Liteni Moara-Zaharești-Stroiești-Vâlcele-Dărmănești, dar și modernizarea drumurilor Panaci-Glodu, Boroaia, Slatina, Hârtop, Rădăuți-Bilca, Teșna-Coșna, Siret-Mușenița, Stulpicani-Gemenea-Slătioara, Pleșa-Solonețu Nou, Câmpulung Moldovenesc-Rarău.

„Astfel, în acest an ne propunem modernizare a peste 150 km de drumuri județene”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de