Flutur cere întrunirea CJSU Suceava pentru stabilirea procedurii revenirii SJU Suceava la activitățile normale: De la începutul lunii mai numărul de pacienți cu COVID a scăzut continuu, iar pacienții fără COVID, dar cu diferite afecțiuni ce necesită internarea este în continuă creștere


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cel mai scurt timp, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a se analiza și stabili procedurile, pașii de urmat în vederea revenirii Spitalului Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemie.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, conducerea CJ Suceava a făcut o analiză împreună cu conducerea SJU Suceava axată în special pe evoluția numărului de pacienți COVID și non-COVID.

Astfel, de la începutul lunii mai numărul de pacienți cu COVID a scăzut continuu, dar că în același timp, numărul pacienților cu rezultate negative la testele PCR cu diferite afecțiuni pentru care necesită internare este în continuă creștere, proporțional cu scăderea înregistrată la numărul de pacienți COVID.

„Odată cu scăderea numărului de pacienți COVID, tendința epidemiologică favorabilă precum și recenta extindere a sectoarelor tampon -unde pacienții sunt testați serologic și ulterior transferați în sectoarele COVID sau non-COVID-, se poate trece la identificarea pașilor de urmat pentru deschiderea Spitalului Nou pentru toate serviciile asigurate anterior izbucnirii epidemiei”, a spus Flutur.

El a menționat că în urma acestei analize și după discuțiile purtate cu Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății privind posibilitatea și necesitatea declanșării procedurilor, a solicitat o întrunire de urgență a CJSU Suceava pentru a identifica soluțiile, pașii de urmat pentru ca Spitalul Județean să poată relua serviciile medicale pentru toate categoriile de pacienți.

„Pentru suceveni și zonele limitrofe este nevoie să fie deschise cât mai repede majoritatea secțiilor. Sunt multe servicii medicale care nu pot fi asigurate de alte spitale din județ din motive de personal și dotare, sau sunt secții cu specializări medicale unice în județ”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de