Flutur a inspectat lucrările de asfaltare a DJ Mălini-Slatina și a cerut constructorului mobilizare maximă. El anunță că sunt depuse proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea drumurilor județene Gura Humorului – Mălini și Mălini – Fălticeni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările care se execută la Drumul Județean DJ 209A Mălini-Slatina, unde au început lucrările de asfaltare.

Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, este finanțată prin Programul guvernamental de modernizare a drumurilor, PNDL, cu termen de execuție martie 2021.

Lucrările se execută pe o lungime de 12,3 Km, lățimea drumului va fi mărită de la 6 m la 8 m, se vor aplica 3 straturi  de asfalt. Se construiesc 4 poduri, 29 podețe noi și se reabilitează 4 poduri vechi. Pe o lungime de 2,5 km este nevoie de zid de sprijin și parapete.

Totodată, se amenajează racordări cu 50 de drumuri laterale și s-au executat în mare parte  lucrările de consolidare și se intră în linie dreaptă cu asfaltările.

„Am cerut constructorului mobilizare maximă pentru ca lucrările să avanseze cât mai mult acum în perioada aceasta, când vremea este favorabilă”, a spus Flutur.

El a menționat că actuala investiție face legătura mult mai ușor și va putea pune mai bine în valoare Mănăstirea Slatina.

Totodată, președintele Gheorghe Flutur a anunțat că săptămâna trecută a depus la ADR Nord-Est  proiecte pentru modernizarea drumului Gura Humorului – Capu Câmpului – Valea Moldovei – Mălini cu legătura spre Iesle – Borca și a drumului Mălini – Cornu Luncii – Horodniceni – Fălticeni, cu propunere de modernizare pe bani europeni.

La această dată se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teșna etc.

 De asemenea, pe drumurile județene se execută lucrări de plombare.

loading...