Prefectura Suceava: Scade constant numărul pacienților cu Covid-19 din Spitalul județean. CJSU va analiza luni reluarea activități normale a SJU Suceava cu sectoare tampon și non Covid-19 adiacente


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că a fost convocat pentru luni, 26.05.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, într-o ședință extraordinară pentru analiza situației actuale a spitalului județean în contextul scăderii înregistrate, în mod constant, la numărul pacienților cu Covid-19.

Potrivit sursei citate discuțiile au loc în contextul noile dispoziții potrivit cărora se pot înființa unități de izolare și tratament puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și autoritățile publice locale, care să preia formele asimptomatice.

Convocarea membrilor CJSU este necesară în contextul adresei Spitalului Județean de Urgență „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava prin care se solicită o analiză din partea autorităților implicate în gestionarea situației generate de pandemia Covid-19, arată Prefectura Suceava.

„Analiza privește modul în care spitalul județean va aborda acordarea de servicii de sănătate conform destinației anterioare perioadei de pandemie, luându-se în considerare datele furnizate de către autoritățile medicale privind evoluția epidemiologică, care confirmă un trend descendent, existând premisele reluării activității normale a secțiilor din spitalul județean, cu sectoare tampon și non Covid-19 adiacente, de natură a permite preluarea unor eventuale șocuri generate de apariția unor eventuale noi focare de infecție”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de