Viceprimarul Lucian Harșovschi: Investițiile în infrastructura de învățământ reprezintă o prioritate, iar de anul viitor o nouă grădiniță va fi dată în folosință în Burdujeni

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat luni seara că grădinița din curtea Școlii nr. 6 din Burdujeni va asigura educația pentru 80 de preșcolari și că deja s-a realizat deja jumătate din proiect

„Chiar dacă situația actuală nu permite elevilor să se întoarcă la școală, trebuie să fim mai pregătiți ca oricând să facem față măsurilor ce se impun, referitoare la prevenție și la distanțarea fizică în rândul colectivităților de elevi”, a arătat viceprimarul.

El a subliniat că investițiile în infrastructura de învățământ reprezintă o prioritate și începând de anul viitor, o nouă unitate de învățământ pentru preșcolari va asigura accesul către procesul educațional la standarde europene.

„În Burdujeni-sat, în curtea Şcolii nr. 6, sunt demarate lucrările pentru o nouă grădiniță. Aceasta va avea regim de înălțime P+E, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, desfăşurată pe 848,66 mp. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii pe o suprafaţă de 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 mp de spaţii verzi”, a menționat Harșovschi.

Potrivit acestuia valoarea contractului de finanțare este de 3.167.502,02 lei cu TVA, având termen de finalizare luna iulie 2021.

„În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 50%, fiind finalizate structura de rezistență, structura de acoperiș, tencuielile interioare și instalațiile. Unitatea va asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru un număr de 80 preşcolari”, a mai declarat viceprimarul.

loading...