Prefectura Suceava anunță că se așteaptă avizarea planului de revenire a Spitalului Județean Suceava la o activitate medicală normală. În SJU Suceava mai sunt 260 de pacienți cu Covid-19


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că un medic epidemiolog din cadrul DSP Neamț analizează în cursul zilei soluția propusă pentru revenirea Spitalului Județean Suceava la o activitate medicală normală, arătând că numărul pacienților cu Covid-19 a scăzut sub 300.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava care citează situația întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.337 de persoane declarate vindecate, iar în ultimele 24 de ore au fost externate 71 de persoane care au avut Covid-19.

Totodată, se arată că în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de  484 pacienți, dintre care  260 de pacienți Covid-19, un număr de 26 pacienți fiind internați la Secția ATI.

Prefectura subliniază că în urma analizelor realizate în cadrul ședințelor extraordinare a CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, precum și analizarea situației generate de pandemia COVID-19 la nivelul județului Suceava, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgență de către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform destinației anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei ședințe tehnice la care a participat conf. univ. dr. Lucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea Covid-19, prefectul județului, împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, a fost analizat planul de revenire graduală a activității medicale anterioare pandemiei, propus de către conducerea spitalului județean.

Prefectura precizează că analiza de specialitate a concluzionat posibilitatea revenirii aripii noi a spitalului județean la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiția asigurării separării circuitelor funcționale Covid-19 și non-Covid și delimitarea zonei tampon.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, medicul epidemiologi Dana Marcoci din cadrul DSP Neamț va analiza circuitele funcționale și a spațiilor propuse în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic a soluției propuse, iar SJU Suceava ar urma să încheie și un contract de prestări servicii cu aceasta.


Intră acum și în grupul de