Prefectura Suceava nu va organiza evenimente publice de Ziua Eroilor din acest an


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că în urma discuțiilor cu reprezentanții Centrului Militar Județean și a veteranilor de război s-a decis de comun acord ca anul acesta să nu se organizeze evenimente publice specifice Zilei Eroilor, care este sărbătorită în Ziua Înălțării Domnului.

„Speranța noastră este ca vom putea organiza acest eveniment anul viitor în condiții sociale care să nu pericliteze sănătatea nimanui și vom celebra împreună asa cum se cuvine memoria eroilor noștri,” a menționat Prefectura.

Sursa precizează că la nivelul județului, în funcție de evoluția epidemiologică din localități, există posibilitatea organizării unor ceremonii în format restrâns, la locurile de înhumare și operele comemorative de război, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

De asemenea, în toate lăcașurile de cult din unitățile militare vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale.


Intră acum și în grupul de