Viceprimarul Lucian Harșovschi: Dezinfecția stradală nu a dus la poluarea râului Suceava, iar tunelurile de dezinfecție sunt recomandate de Ministerul Sănătății. În această perioadă am făcut tot ceea am putut pentru a proteja sănătatea sucevenilor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că toate măsurile adoptate de municipalitatea suceveană în ultima perioadă are ca scop protejarea sănătății sucevenilor și că echipa din Primăria Suceava a lucrat pentru depășirea acestei crize sanitare.

„Am avut o situație de pandemie și încă o mai avem. Peste tot vedeam cum se dezinfectează străzile în Turcia, în China, dar și cu acel nebulizator în aer. Primăria municipiului Suceava tot ceea ce a făcut a făcut în baza legislației în vigoare pentru protejarea sucevenilor din punct de vedere medical și chiar mental. Am muncit în perioada asta cu toții”, a spus viceprimarul.

El a spus că el a fost permanent și la Primărie și pe străzi „când alții erau fugiți” și a subliniat că s-au făcut dezinfecții în scrările de bloc, pe străzi, pe trotuare și s-a aplicat legislația în vigoare.

Harșovschi a anunțat că acele tuneluri de dezinfecție care sunt blamate vor fi montate la unitățile școlare și a subliniat că potrivit unui ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației aceste tuneluri fac parte din măsurile suplimentare care pot fi adoptate de școli cu ajutorul administrației publice locale.

El a subliniat că toată lumea s-a lovit de o pandemie despre care nu a știut nimeni nimic și că au existat discuții despre modul de acțiune în toate țările.

„Sucevenii au fost responsabili și așa am reușit să-i ținem sănătoși. Am făcut acele dezinfecții care ne-au ajutat. S-au spălat străzi, s-au spălat trotuare, s-a făcut dezinfecția în scările de bloc și vom aplica măsurile în continuare și nu vom face rabat în a proteja sănătatea sucevenilor”, a spus viceprimarul.

El a explicat că nu Primăria Suceava avizează substanțele, ci că sunt folosite doar cele avizate de Ministerul Sănătății.

Totodată, el a respins informațiile că s-ar fi poluat râul Suceava din cauza substanțelor de dezinfecței folosite.

„Nu s-a poluat apa Sucevei. Substanțele nu sunt toxice din punct de vedere al legislației în vigoare și nu au ajuns în apa Sucevei”, a spus Harșovschi.

El a subliniat că echipa Primăriei Suceava a acționat pe mai multe planuri pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus și a sprijinit inclusiv Spitalul Județean Suceava.

„A fost această nebunie cu starea de urgență. Toată lumea făcea donații la spital și se implicau și le-am mulțumit foarte frumos. Domnul primar Lungu și această echipă, cu sprijinul colegilor de la achiziții a reușit să aducă în timp util un aparat RT-PCR pentru testări, iar alții nu au adus nici acum”, a spus Harșovschi.

El a arătat că au fost aduse și zece ventilatoare mecanice în urma unei achiziții curoajoase.

Harșovschi a subliniat că toate achizițiile din perioada stării de urgență s-au făcut legal și că urmează să fie verificate de Curtea de Conturi.


Intră acum și în grupul de