Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava are nevoie de personal suplimentar pentru a preleva plasmă de convalescent Covid-19 prin plasmafereză. Până în prezent șapte suceveni au donat plasmă prin metoda clasică


Intră acum și în grupul de

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava nu are posibilitatea să recolteze plasmă de convalescent prin plasmafereză din cauză că nu are personal suficient și a făcut deja demersuri în vederea suplimentării personalului și pentru identificare de soluții financiare pentru amenajarea unui spațiu și asigurarea materialelor suplimentare necesare.

Până în prezent la acest centru recoltarea de plasmă se face prin donare standard, iar șapte persoane au donat deja plasmă de convalescent COVID-19, iar alte persoane sunt programate în zilele viitoare.

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că în cadrul unei ședințe tehnice, directorul centrului, Maria Antoaneta Pilat a prezentat  modalitatea de recoltare de sânge și de plasma de convalescent COVID-19 arătând că recolatrea de plasmă se face prin donare standard și a menționat că de săptamâna următoare vor fi disponibile primele unități de plasmă de convalescent COVID-19 pentru pacienții din Suceava.

Pilat a spus că în ceea ce privește modalitatea recoltării de plasmă prin plasmafereză, analiza conducerii centrului arată că este necesara asigurarea unor condiții suplimentare de logistică și personal.

În aceste condiții autoritățile publice sanitare și administrative sucevene vor întreprinde demersurile necesare pentru suplimentarea personalului cu un post de medic si unul de asistent pentru sectorul de plasmafereză, precum și de identificare a unor soluții legate de atragerea de fonduri pentru amenajarea unei locații și asigurarea unor echipamente suplimentare necesare acestei operatiuni. 

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a înaintat o astfel de cerere Institutului Național de Hematologie Transfuzională București, iar autoritățile publice județene susțin demersurile efectuate.

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava continuă campania de recoltare de plasmă convalescent COVID-19 prin metoda standard și face apel la cetățenii infectați și vindecați, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru donare să vină la centru pentru a dona plasmă și sânge.


Intră acum și în grupul de