Oportunitatile de investitii in regiunea Nord-Est, prezentate oamenilor de afaceri germani


Intră acum și în grupul de

Investiţiile în infrastructura rutieră şi aeroportuară constituie o prioritate în cadrul strategiei de dezvoltare a regiunii Nord-Est, prezentată joi la Munchen, în cadrul Forumului de Investiţii din Bavaria, de către preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est.

Flutur a declarat că a avut în cadrul zilei dedicate României la acest forum întâlniri cu asociaţii patronale din domeniul construcţiilor din Germania, în special cu cei din Bavaria, land care are schimburi comerciale cu România de 3,6 miliarde de euro anual.

El a spus că la acest forum au participat firme importante de construcţii şi a prezentat acestora strategia de dezvoltare a regiunii Nord Est, punând accent pe infrastructura rutieră şi aeroportuară, arătând oportunitatea de investiţii la Aeroportul Suceava pentru modernizarea pistei şi sistemului de balizaj, acesta fiind o poartă de intrare pentru turismul cultural, ecumenic sau de afaceri.

Şeful deliberativului judeţean a menţionat că oamenii de afaceri germani i-au solicitat să le spună care sunt investiţiile pe care ar trebui să le facă, acesta arătând că există oportunităţi în investiţii în infrastructura de drumuri naţionale şi judeţene, în turism, în aeroporturi, în infrastructura de protecţie a mediului, cum ar fi reţelele de colectare şi gestionare a deşeurilor, construcţii hidrotehnice, alimentare cu apă, staţii de epurare sau în infrastructura energetică.

El a anunţat că mai multe firme au anunţat că vor veni săptămâna viitoare la Suceava având în vedere investiţii în instalaţii solare pentru producerea energiei electrice pentru locuinţe izolate.

Totodată, Flutur a spus că a discutat cu oamenii de afaceri bavarezi şi despre investiţii în Suceava în industria alimentară şi de creştere a animalelor pentru carne şi lapte, dar şi pentru produsele bio.

La această întâlnire au participat şi reprezentanţii regiunii bavareze Schwaben cu care Suceava este partener, iar Gheorghe Flutur a spus că acest parteneriat este un argument şi un certificat pentru investitorii germani.

La forumul de investiţii din Munchen a participat şi europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan, care a declarat că a prezentat oamenilor de afaceri bavarezi oportunităţile de afaceri în special în Suceava arătând că zona este într-un proces de reconstrucţie. El le-a spus că îi aşteaptă să se implice cu investiţii în această zonă şi că există cadrul legal şi instituţional propice pentru diverse investiţii.

De remarcat este că Gheorghe Flutur şi-a scurtat programul în Munchen pentru a reveni în Bucureşti ţinând cont de situaţia de criză politică declanşată după revocarea din funcţie a ministrului Dan Nica şi demisiile miniştrilor PSD.


Intră acum și în grupul de