Acasă Actualitate Președintele Gheorghe Flutur spune că de la mijlocul săptămânii viitoare se...

Președintele Gheorghe Flutur spune că de la mijlocul săptămânii viitoare se vor deschide cinci nivele ale SJU Suceava, dar că trebuie păstrată vigilență pentru a evita apariția de noi focare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, urmărește îndeaproape calendarul revenirii la normal a activităților medicale la Spitalul Judeţean de Urgentă  ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, o analiză avută la Spitalul Judeţean arată că se pot face deja internări pentru chirurgie pediatrica și neurologie, atât pentru pacienți COVID cât și non-COVID.



„Așa cum sunt organizate lucrurile, la mijlocul săptămânii viitoare vom putea deschide 5 nivelele ale Spitalului Nou pentru pacienți non-COVID. Medicul epidemiolog, care a semnat recent un contract cu Spitalul Județean, va verifica si aviza soluția de separare a circuitelor funcționale COVID și non-COVID, pentru a face posibilă revenirea în scurt timp a funcționării Spitalului la activitățile anterioare pandemiei, care va fi în proporție de 70%, într-o primă etapă”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a menționat că aceste circuite au fost prezentate și analizate în ședința Consiliului medical, fiind discutate și cu DSP Suceava.

„Evoluția din ultimele zile ne arată o reducere a numărului de cazuri COVID-19, dar trebuie păstrată vigilență pentru a evita apariția de noi focare. Astăzi la SJU Suceava sunt internați 206 pacienți pozitivi”, a spus Flutur.

Conducerea Consiliului Județean Suceava este permanent alături de managementul Spitalul Judeţean Suceava pentru revenirea la normal, în cel mai scurt timp, a acestei deosebit de importante unităţi medicale sucevene, a adăugat președintele Flutur.

„Ca prioritate avem realizarea unui ATI în zona Secției de Infecțioase, la Spitalul Vechi. Se va putea face triaj epidemiologic și bolnavii non-COVID vor fi internați la Spitalul Nou”, a menționat sursa citată.

„Îmbucurătoare ceste situația în centrele DGASPC Suceava de la Sasca și Costâna. Testele efectuate recente la pacienți și beneficiari ne arată ca mai confirmate pozitiv doar 3  persoane la Sasca si 4 persoane la Costâna, care se simt bine, sunt supravegheate, monitorizate din punct de vedere medical și sper, sunt semne, că se vor vindeca și ei foarte repede”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version