Numărul de pacienți Covid din SJU Suceava a scăzut la 168. Flutur: De astăzi Spitalul Județean Suceava funcționează cu sectoare non-Covid


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean Suceava revine, treptat, la funcțiunile anterioare pandemiei cu noul coronavirus și începe să interneze pacienți non-Covid-19, a anunțat, luni, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Începând de astăzi, Spitalul Judeţean Suceava a început să funcționeze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat și tratat la secția de chirurgie”, a spus Gheorghe Flutur. 

El a anunțat că tot luni a sosit și stația de osmoză inversă care va fi montată pentru dializă.

„În prezent, numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați în SJU a scăzut foarte mult. Sunt 168 pacienți. Așadar, începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secția Infecțioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi tratații pacienți COVID cei de pe Terapie Intensivă și dializații”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că odată cu reluarea activității în aceste sectoare non-COVID, a cerut conducerii Spitalului Județean să aibă în vedere îmbunătățirea comunicării și desemnarea unui purtător de cuvânt al unității spitalicești.

Gheorghe Flutur a mai declarat că în centrele DGASPC Suceava nu mai sunt persoane pozitive la SARS-CoV-2, iar cei șapte beneficiari din centrele Sasca Mică și Todirești care au ieșit pozitiv la ultimele teste sunt internați în Spitalul Judeţean, se simt bine, iar în această săptămână urmează retestarea acestora și se speră că testele se vor negativa și, ca urmare, se vor putea externa.

Președintele CJ Suceava a mai anunțat că  marți se reia testarea personalului din toate centrele DGASPC Suceava.


Intră acum și în grupul de