Înscrierea la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a debutează marţi şi se va desfăşura până pe 5 iunie 2020, inclusiv


Intră acum și în grupul de

Absolvenţii claselor a VIII-a se pot înscrie de marţi şi până vineri, inclusiv, la Evaluarea Naţională.

Conform Calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a,  prima probă a acestui examen este prevăzută pentru data de 15 iunie, respectiv proba scrisă la Limba şi literatura română, următoarea probă va fi pe 17 iunie – proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie este prevăzută să se desfăşoare proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate în data de 22 iunie, până la ora 14,00, iar depunerea  contestaţiilor este prevăzută pentru data de 22 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00  şi pentru data de 23 iunie, în intervalul orar 08,00-12,00.

Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 27 iunie 2020..

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a informat recent, printr-un comunicat de presă, că elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, elaborată de MEC.

“Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale la clasa a  VIII a”, se preciza în comunicatul de presă al MEC.

De menţionat este că programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 4.115/2020,  din structura acestora fiind eliminate conţinuturile aferente semestrului al II-lea al acestui an şcolar.

Potrivit MEC, contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice, iar în acest caz , candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, precizează MEC.

La probele scrise ale Evaluării Naţionale supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că la începutul anului şcolar 2019-2020 în judeţul Suceava erau înscrişi 7203 elevi în clasa a VIII-a.

(LB)


Intră acum și în grupul de